kinderkamer-boskamer-met-schattige-uil-muurschildering

Muurschildering kinderkamer

Persoonlijk & uniek

Je kind word groter, een nieuwe fase, een andere of nieuwe kamer met een muurschildering in de kinderkamer. Je wilt dat je kind zich thuis voelt in een kamer waar persoonlijkheid in zit, maar die ook rust, warmte en smaak uitstraalt, waar zowel geslapen, geleerd als gespeeld kan worden. Maar er moet ook ruimte voor praktische zaken zijn, zoals meubels en opbergruimte. Met een prachtige muurschildering in de kinderkamer weet je zeker dat je iets unieks hebt, het wordt helemaal afgestemd op de rest van de kinderkamer.

Woonspullen, meubels en muurdecoratie

De wieg is ontgroeid, de kledingkast te klein geworden en de commode overbodig geraakt. Eigenlijk kan bijna alles weg uit de babykamer en kun je overnieuw een plan maken. Maar wat is er nog wel bruikbaar? Wat wil je behouden? Wat moet er nieuw aangeschaft worden? Vind je de basis nog oké en moet het bij de stijl passen van de voormalige babykamer of  is de smaak veranderd ? Heb je zin in een andere stijl, omdat je kind nu eenmaal groter is geworden, of heeft hij of zij al eigen inbreng?  

Een paar dingen waar je dus over moet nadenken:                                    

  • Wat word het slaapgedeelte?
  • Waar kan een studeer plekje komen?
  • Is er ruimte  voor een speelplekje?
  • Waar moet extra verlichting komen?
  • En tot slot: Hoe maak ik het leuk en gezellig met kleuren en accessoires? 

Tip: Sommige commodes zijn geschikt om een bureautje van te maken. Onder sommige bedden kun je een studeerplek of speelruimte maken: Ruimtebesparend.  

Er zijn bijzonder  veel woonspullen te koop. Er zijn heel veel winkels waar je inspiratie op kunt doen om te ontdekken wat jouw smaak is. Kijk eens op Pinterest !!  Er zijn vele trends en stijlen. De één gaat voor hip & chique, een ander voor eigentijds , stoer & speels, terwijl weer een ander voor landelijk, lief, praktisch,  retro ,kleurrijk, of neutraal & naturel gaat. Zoveel mensen, zoveel wensen en dus ook zoveel smaken.

Flits of Totaal advies

Als je door een overvloed van woon en decoratiespullen door de bomen het bos niet meer ziet, kan ik je ook hierbij helpen. Dat kan kort en bondig, maar ook in de vorm van een totaalpakket.  

Ik maak dan een moodboard voor je met een kleurenpalet . Ook geef ik hierop suggesties voor de aanschaf van meubels en accessoires waarvan ik vind, dat dat een goede keuze zou kunnen zijn. Ik maak een indeling van de kamer op schaal en voeg een lichtplan toe. Ik laat zien waar een mooie muurschildering zou kunnen komen. Ik kan het winkelen uit handen nemen en de aanschaf met jouw goedkeuring overnemen en de kamer compleet voor je inrichten en afstylen. Hoe heerlijk is dat?

Start met de basis van de kinderkamer

Welk meubilair vind je mooi en past het bij jullie interieur? Bijvoorbeeld als basiskleur strak & wit. Of landelijk & steigerhout. Of misschien wel stoer & zwart ijzer.

Tip: Neem alle meubels in dezelfde kleur. Kies vervolgens een kleur en pas dat op alle textiel toe, dan bedoel ik beddengoed, gordijnen, kussens, kleden, manden, vloerkleed, etc…

Wat moet er nog meer in de kamer of kan het in een andere ruimte?

Zoals hobbyspullen: sporten, tekenspullen, games, make-up, verkleden, lezen, etc..? Als je weet wat er allemaal in de kamer komt te staan of te hangen, weet je ook waar ruimte over blijft voor een persoonlijke touch. Een muurschildering zou een ontzettende leuke eyecatcher en toevoeging kunnen zijn!  Eventueel met een leuke tekst ernaast of door de muurschildering heen. 

Duurzame kinderkamer

Als je de basismeubelen rustig houdt in één kleur en de accessoires & decoraties in een kleur toevoegt van je keuze, kun je nu dus, nu  de baby de kamer ontgroeid is, heel makkelijk van stijl veranderen door de kleur te wisselen. Je hoeft namelijk alleen de decoratie aan te passen en de basis blijft hetzelfde. De muurschildering zou weg gesausd kunnen worden en er kan een andere muurschildering gemaakt worden. Je kindje is flink gegroeid en ontwikkelt. Waar houdt hij of zij nu van ? Misschien kan hij of zij, zijn of haar eigen idee al inbrengen. Meedenken over hun eigen vervolg kamertje. Hoe leuk is dat?

Wat voor een muurschildering zou je willen in de kinderkamer?

Als je de kamer een duidelijk thema wilt geven, zoals bijv. bos, garage, circus, jungle, kasteel, strand, zee, vlinders of zoiets dergelijks, dan is het slim om de muurschildering ook in dit betreffende thema te maken. Dan geef je de juiste sfeer in deze kamer. Deze wanddecoratie is dan heel persoonlijk en helemaal met de hand gemaakt voor jou en je kind. Het ligt misschien voor de hand om een stripfiguur of een plaatje uit een voorleesboek of prentenboek na te schilderen, maar een quote, tegeltjeswijsheid, gedichtje of liedje is ook erg leuk. Misschien heb je zelf een  mooie foto van iets dat je  nageschilderd wilt hebben of wil je de naam in graffiti, of de eerste letter van je kind op de muur, eventueel met mooie versiering eromheen in de vorm van takjes, bladeren, ballen, bakstenen, bandensporen, voetstappen, hartjes, vlinders,  bloemen, sterretjes, vuurwerk, bliksemschichten , noem maar op..

Wat kost een muurschildering voor in de kinderkamer?

De meeste muurschilderingen die ik in kinderkamers maak, bedragen tussen de €400,- en €800,-. Uitzonderingen naar boven en beneden daargelaten natuurlijk. Meestal betreft dat een schildering tussen de 4-8 m2 boven een bed of bureau. Maar een heel wandje kan ook. Het hangt van de ondergrond, de grootte en details af, hoe duur een schildering wordt.

Ik schilder graag op een gladde lichte ondergrond, waar al een laagje muurverf (latex) op zit van waterbasis. Behang, trespa, granol, spachtelputz , schuin plafond en dergelijke, werkt niet fijn.

Hoe lang duurt een muurschildering?

Ik werk meestal 1 -2 dagen aan een muurschildering voor een kinderkamer.  Ik schilder met acrylverf, dat is fijn, want dat is niet schadelijk, snel droog en geurloos.

Heb je al een idee of voorbeeld als muurschildering voor in de kinderkamer?

Heb je al een voorbeeld wat je wilt laten schilderen, dan zou ik een prijsindicatie kunnen geven op basis van de verwachte uren die ik zal gaan maken.

Het kan ook zijn dat je mij iets wilt laten ontwerpen. Dan maak ik dat met potlood op een A4tje in de juiste maten van de kinderkamer. Vervolgens projecteer ik het ontwerp  op de muur om het daarna te beschilderen. Allemaal handwerk.

Advies nodig ?

Heb je hulp nodig en wil je graag een advies voor de perfecte muurschildering in de kinderkamer? Dan help ik je graag. Je kunt mij vrijblijvend whatsappen, vrijblijvend contact opnemen of hieronder je naam en telefoonnummer achterlaten en dan zal ik je terugbellen.

Meer inspiratie nodig voor muurschildering kinderkamer?